Bible Brain Teaser, Bible Challenge, bible fun, Bible Trivia, Bible Trivia, Bible Trivia Answers, Christianity, Encouragement, Faith, Trusting God

Super Faith Sunday Challenge- Who is She??

Hey Neighbor! 

It’s Super Faith Sunday, where we feature Our ‘Female of the Week’ from the Bible. 

Although We didn’t share a Super Faith Challenge Last Sunday, We did feature the stories of two Young Ladies from the Book of Genesis; Dinah and Tamar

Their stories were tragic and they quickly disappeared from the story, but God had placed them there on the pages, so that their names would never disappear from our hearts. Bible readers throughout history and time have read and will continue to read their stories and Remember the names: Dinah and Tamar!!

We’re still in the Book of Genesis, with a few more ladies to acknowledge.  Again we want to give them their flowers, while we’re here with them, in their Book and Chapter. 

Remember Our Super Faith Female may not have possessed extraordinary physical strength, but she could pin you to the mat in a round of Faith!! 

She refused to give up!!  

She tightly grasped onto God’s Promises and Pressed on to the very end!!

She Fought the Good Fight of Faith!! 

Here is Our Super Faith Female- Who is She??

***************************

She had been barren for 20 years of their marriage, but after much prayer, God blessed her with not 1 but 2 sons who contended with one another. She brought her issues before God and believed His message – that her weaker son would champion the stronger.  She refused to accept anything less for him- pressing forward on his behalf until the very last day that she saw her beloved son. 

********************************

Grab Your Bibles and Have Fun!! 

I will post Answers for You on Tuesday.

Enjoy!!

Until Next Time, Remember…

God Loves 💕You and So Do I!!

-Tam

Thanks for stopping by!!

Don’t forget to Share The CareBibleStudy Blog with YOUR Family, Friends, Co-Workers and Your Neighbors also –

Loving 💕Them As You Love Yourselves!!

Standard
Bible Brain Teaser, Bible Challenge, bible fun, Bible Trivia, Bible Trivia, Bible Trivia Answers, Christianity, Encouragement, Faith, Trusting God

Bible Trivia Answers- Jacob’s Sons!!

Hey Neighbor, 

Today I have Bible Trivia Answers for you!!

Not only were these fun, but they were also insightful.

If you have been studying along with us, I’m pretty sure you have also come to the conclusion that most of Jacob’s sons were rather scandalous, with the exception of the 2 sons that Jacob had with Rachel – Joseph and Benjamin. 

And although Joseph was mistreated and rejected in his Father’s household- not by Jacob, but his brothers- Joseph will once again be UPGRADED to most valuable player in his next household, until Potiphar’s scandalous wife comes along!! 

Here’s more on that Story!!

How To Get  An Upgrade from  God!!


For Today – Answers!

**************

  1. Which 2 sons murdered their sister’s Fiancé? 

Answer: Simeon and Levi

Support: Genesis 34:25-26

2. Which son slept with his daughter-in-law?

Answer: Judah

Support: Genesis 38:16-17

3. Which son slept with his father’s wife/his step-mother? 

Answer: Reuben

Support: Genesis 35:22, Genesis 49:3-4

4. Which son was held in prison as a ransom? 

Answer: Simeon

Support: Genesis, 42:19-20, Genesis 42:24

5. Which son decided to sell Joseph to a caravan of merchants. 

Answer: Judah

Support: Genesis 37:26-27

6. Which 2 boys were adopted as Jacob’s own? 

Answer: Manasseh and Ephraim

Support: Genesis 48:5

7. Which son’s name meant ‘making to forget?’

Answer: Manasseh

Support: Genesis 41:51

8. Which son’s name meant ‘to be fruitful?’

Answer: Ephraim

Support: Genesis 41:52

9. Which son was named by his father? 

Answer: Benjamin

(Benjamin’s mother, Rachel died in childbirth.)

Support: Genesis 35:18-19

10. Which 4 son’s did Joseph tattle on? 

Answer: Bilhah’s 2 sons – Dan and Naphtali + Zilpah’s 2 sons – Gad and Asher

Support: Genesis 35:25, Genesis 37:2

***************

For Support, I intentionally listed the Chapter and Verse(s) only; so go ahead and grab your Bibles and check these out!! 

Again- This is excellent reading!!

In my opinion, no book in the Bible tells such good stories as Genesis does – I love Genesis!! 

Thanks for stopping By!! 

Next week – ‘The Pit Before the Palace Part 3- It’s A Trap!!’

Until Next a Time, Remember…

God Loves 💕You and So Do I!!

-Tam

Don’t forget to Share The CareBibleStudy Blog with YOUR Family, Friends, Co-Workers and Your Neighbors also –
Loving Them As You Love Yourselves!! 

Standard